+ 86-10-64709959
EN
сите категории

Единица за одделување на воздухот ASU

Ти си тука : Дома>Производи>Единица за одделување на воздухот ASU

Производи

Контактирајте нѐ

Пекинг Синоклеански технологии Корп.

Адреса:

Wangjing SOHO, Chaoyang District, Пекинг, ПР Кина. Поштенски број 100102 XNUMX

Телефон:

+ 86-10-64709959

Е-пошта:

[заштитена по е-пошта] Погледнете повеќе +

Мало и средно одвојување на воздухот

1. ASU кој е дизајниран со процес на низок притисок.

2. Елиминирана е карактеристиката на голема потрошувачка на енергија во конвенционалните дизајни.

3. Со најстроги стандарди за здравје, безбедност, животна средина и квалитет (HSEQ).

4. Најсовремени технологии и докажан дизајн за сигурно работење.

5. Нашето портфолио на услуги вклучува континуирана оперативна поддршка, обука на операторот, одржување и поправки, услуги за резервни делови, како и модификации и обновувања на постројките.

 • Опис

 • Технички карактеристики

 • Пакување и испорака

 • Извештај и сертификати

 • Често поставувани прашања

ОПИС

Единиците за раздвојување на воздухот (ASU) произведуваат кислород со висока чистота, азот, аргон и ретки гасови преку комбинација на прочистување на адсорпција, криогенска дестилација и внатрешна компресија на производи со висок притисок.

Поделба на воздухот што ги исполнува највисоките стандарди за квалитет за производство на течни или гасовити технички гасови со користење на криогенски процес со технологија на послужавник или пакување.

има серија на растенија ASP и течности и течности со процес заснован на апсорпција на молекуларно сито при нормална температура и проширување на бустер, се применува кула за структурно пакување и се вади аргон преку целосна исправка без технологија на водород и внатрешна обработка.

SinoCleansky иновативниот мал ASU, дизајниран со процес на низок притисок, го елиминираше неповолниот момент за голема потрошувачка на енергија во конвенционалните дизајни.

слика

слика

Технички карактеристики

Главните технички индикатори на растителни производи за мало и средно одвојување на воздухот.

слика

слика

слика

Пакување и испорака

Секогаш според конечниот дизајн за пакување во контејнер и испорака преку море.

слика

Извештај и сертификати

Суд Е-пошта [заштитена по е-пошта] за да добиете подетален примерок за тест извештај.


Често поставувани прашања
 • 01
  1. Кои се предностите за раздвојување на воздухот од СиноКлеански? Pls илустрираат повеќе за ASU.

  Елиминирана е карактеристиката на голема потрошувачка на енергија во конвенционалните дизајни. Раздвојувањето на воздухот е најчестиот процес што се користи за извлекување на една или сите главни состојки на атмосферскиот воздух. Трите главни компоненти се азот (78.1%), кислород (20.9%) и аргон (9%). Останатите гасови во воздухот се во трага и нормално не се обновуваат. Во многу големи единици за раздвојување на воздухот (ASU), Неон, Ксенон и Криптон се обновуваат во мали количини. Криогената поделба на воздухот ги користи различните точки на кондензација / вриење на компонентите на воздухот за да овозможи одвојување со дестилација на криогени температури. Бидејќи воздухот е едноставна мешавина, течноста и дестилацијата на воздухот обезбедуваат процес за успешно одвојување на азотот, кислородот и аргонот. Сите ASU го користат овој процес .;

  При атмосферски притисок главните компоненти на воздух ги имаат следните точки на кондензација / вриење:

  · Азот -320.4 ° F

  · Кислород -297.3 ° F

  · Аргон -302.5 ° F

  Бидејќи воздухот е едноставна мешавина, течноста и дестилацијата на воздухот обезбедуваат процес за успешно одвојување на азотот, кислородот и аргонот. Сите ASU го користат овој процес .;
 • 02

  2. Дали е прилагодено за постројката за одвојување на воздухот? Кои се клучните капацитети во ASU?

  Да, SinoCleansky обезбедува кориснички, произведува производ по мерка на корисниците и нови производи на пазарот.

  Основни компоненти на единицата за одделување на воздухот (ASU)
  Главен компресор за воздух (MAC) MAC го компресира атмосферскиот воздух, генерално на 60-90 PSIG и го доставува до системот. Овие компресори се вообичаено управувани од електрични мотори. Дадени се меѓустезни ладилници за отстранување на топлината на компресија помеѓу секоја фаза на компресорот, од кои нормално има 2-3.
 • Чистење на предниот крај

  Современите ASU користат единица за пред-прочистувач (PPU), која ја отстранува влагата, CO2 и повеќето јаглеводороди од воздухот. Влагата и СО2 мора да се отстранат за да се спречи формирање на мраз и сув мраз подоцна во текот на процесот. PPU обично се состои од чилер за ладење на воздухот до 40-55F, сепаратор за кондензат за отстранување на слободна вода и 2 садови исполнети со материјал за сушење и молови од сито, што ги апсорбира загадувачите додека му дозволува на воздухот да помине низ. Едниот кревет е секогаш наклонет кон процесот, додека другиот кревет се обновува со загреан отпад Азот за да се отстранат насобраните загадувачи. Креветите автоматски се менуваат на секои 5-8 часа. Воздухот од ППУ е многу близу до влага и без СО2. Некои постари ASU користат обратни разменувачи на топлина за да извршат чистење на предниот дел. Овие системи содржат специјални криогени разменувачи на топлина кои ја замрзнуваат влагата и СО2, овозможувајќи проток на чист воздух до процесот на дестилација. Поминувањата во разменувачот на топлина се менуваат на секои 3-10 минути со серија вентили за пеперутки и проверки. Едното поминување ги отстранува загадувањата, додека другото се обновува со отпадните гасови што излегуваат. Иако отстранувањето на влагата и СО2 со пресврт на разменувачите на топлина е економично и во капитална и во оперативна цена. 

  Coldbox 

  Ладилникот содржи криогени разменувачи на топлина, колони за дестилација и придружни вентили и цевки. Бидејќи деловите на овој систем се многу ладни, сите компоненти се монтираат во ладилникот, а потоа се ставаат во изолација. Ладилниците може да бидат правоаголни или цилиндрични и обично се високи, некои над 200 ′ во зависност од капацитетот и видот на аргонскиот систем. Современите ладни кутии се полни со изолација од перлит, која е лесна и лесна за инсталирање и отстранување, кога е потребно. Постарите ладни кутии може да бидат цврсто спакувани со криогена карпеста волна, која е рачно спакувана до 14 килограми за кубика. Одзема многу време за инсталирање и отстранување. 

  Експандер 

  Сите ASU, освен некои многу мали единици, имаат експандери. Проширувачите го обезбедуваат потребното ладење за производство на течности во системот за колони за дестилација. Воздух, азот или отпад Азот се напојува на експандер, предизвикувајќи тркалото да се сврти и да пренесе енергија на компресор, генератор или сопирачка за масло. Овој трансфер на енергија предизвикува ладење на гасот. Како што продолжува процесот, температурата на излезот на експандерот на крајот ја достигнува температурата на дизајнот додека го лади системот на колоната. 

  Течен аргонски систем 

  Постојат два вообичаени типа на течни системи Аргон. Многу постројки воопшто не обезбедуваат опрема за одвојување на Аргон. Во овие случаи, повеќето Аргон едноставно излегуваат од ASU со отпадниот гас. Првиот тип користи сурова колона Аргон која го концентрира Аргон до 2-2% содржина на О3 од напојување од колоната со низок притисок од 2-88% О92. Овој суров аргон се загрева и се меша со водород пред да влезе во каталитички реактор, каде што H2 и O2 се комбинираат за да создадат вода. Овој влажен аргон потоа се суши и повторно се лади на криогени температури по што H2 и N2 се отстрануваат во сепараторска и дестилациона колона, соодветно. Криогените системи на Аргон зависат единствено од дестилација за прочистување. Бидејќи е потребно голем број на послужавници или пакување за да се оддели Аргон од кислород, овие колони можат да бидат високи над 2 стапки. Многу нови постројки користат криогени системи „Аргон“ за да избегнат употреба на компресор „Аргон“ и Водород во процесот. Лошата страна е долгото време на опоравување за да се постигне чистота по стартување или нарушување на процесот, многу пати во текот на 200 часа.

 • 03

  Што е со апликацијата и излезите за поделба на воздухот?

  Мала и средна поделба на воздухот за кислород, азот и аргон.

  Сите гасовити производи
  Генераторите на гас на самото место се далеку најчестиот вид на ASU. Овие растенија можат да произведуваат само кислород, кислород и азот или кислород, азот и аргон или само азот. Во сите случаи, гасовите што не се целосно прочистени се користат за ладење и се испуштаат во атмосферата. Овие единици го одделуваат воздухот во течна форма, но го користат ладењето од течностите пред да излезат од ладилникот. Производите излегуваат од ладна кутија при прилично низок притисок и температура на околината. Потоа се користат компресори на производи за да се зголемат производите до потребниот притисок на заглавието. Во некои процеси, течните производи се испумпуваат низ главните разменувачи на топлина каде што се загреваат на температурата на околината при потребниот притисок. Генераторите на гас обично произведуваат помеѓу 10-2000 кратки тони комбиниран производ.

  Целиот течен производ
  Ова нормално се смета за трговска фабрика. Целиот посакуван производ е течен за испорака во криогени приколки за транспорт или железнички вагони. Општо, овие единици создаваат течен кислород (LOX), течен азот (LIN) и течен аргон (LAR), иако во некои области за производство на нафта / гас има големи течни азот само ASU. Овие производи се доставуваат во криогени резервоари на корисниците, каде што или се загрева назад до гас пред употреба или се користи како течност. Типично, единствените корисници кои користат течни производи се замрзнувачи на храна, компании за услуги на нафтени полиња или други процеси кои бараат многу студени температури. Течните растенија обично имаат големина за да произведат од 150 до 1000 кратки тони на ден комбиниран производ. Овие ASU имаат дополнителен дел од опремата наречена Единица за течност за азот (NLU) за да го обезбедат потребното ладење за течноста на сите производи. NLU е генерално најголемиот корисник на енергија далеку во ASU.

  Комбиниран производ на течност и гас

  Вообичаено наречени „растенија со свинчеви врата“, овие ASU произведуваат претежно гасен производ за употреба на гасоводот, но исто така имаат и NLU за производство на течни производи за испорака надвор од локацијата. Растенијата со свинче врата обично се со големина од 300 до 1000 кратки тони комбиниран производ.

  За повеќе информации, контактирајте го СиноКлеански денес


 • 04
  Што е со процесот на опрема за варијабилна адсорпција на притисок?

  Постројките за ПСА се засноваат на сигурен, флексибилен и без проблем процес на адсорпција на вакуумскиот замав на притисок (ВПСА).

 • 05
  Кои се предностите за азотна постројка со висока чистота?

  Додека процесот на експанзија на повратниот тек поседува одлики на висок притисок на азотни производи надвор од кулата, без никакво влијание во чистотата и помалку еднократно вложување на комплетна опрема.

Контактирајте нѐ