+ 86-10-64709959
EN
сите категории

Опрема за ракување со гас

Ти си тука : Дома>Производи>Опрема за ракување со гас

Производи

Контактирајте нѐ

Пекинг Синоклеански технологии Корп.

Адреса:

Wangjing SOHO, Chaoyang District, Пекинг, ПР Кина. Поштенски број 100102 XNUMX

Телефон:

+ 86-10-64709959

Е-пошта:

[заштитена по е-пошта] Погледнете повеќе +
  • Опис

ОПИС

Пумпа за возврат

Индустриски пумпи за полнење гас

Пумпи за јаглерод диоксид

Клипни пумпи со голем проток и среден притисок

 

Центрифугална пумпа

Криогени центрифугални пумпи

Повеќефазни криогени центрифугални пумпи

 

1. Индустриски пумпи за гас главно се користат за производи за раздвојување на воздухот: полнење на течен кислород, течен азот, течен аргон, течен јаглерод диоксид, системи за снабдување со воздух. Единиците се главно едноредни, дворедни и триредни клипни пумпи. Погледнете ги специфичните параметри на секоја табела со параметри.

Неговиот проток е 30 до 5000L / H, а максималниот притисок на излез е 35.0MPa. 

Електромагнетски мотор со прилагодлива брзина, или фиксен ротирачки мотор со брзина, или мотор со променлива фреквенција и променлива брзина, или мотор со експлозија или мотор со променлива фреквенција со доказ за експлозија може да бидат опремени според реалните барања.

2.

Пумпи за јаглерод диоксид

Применливост

 Таквите пумпи главно се користат за течен јаглерод диоксид.

 Полнење на цилиндар со течен јаглерод диоксид.

 Снабдување со воздух, систем за дистрибуција на воздух.

Главните технички параметри

 Проток: 100-4000L / H

 Максимален притисок за излез: 10.0Mpa

3.

Клипни пумпи со голем проток и среден притисок

 Проток: 4000-72500L / H

 Максимален притисок за излез: 8.0Mpa

 Пумпата има модуларен дизајн и широка покриеност на протокот.

 Се користи глава за пумпа со висока вакуумска јакна, а степенот на вакуум достигнува 10-5 тор за да се намали загубата на студ.

 Има сигурна структура на запечатување.

 Повеќекратни конфигурации го зголемуваат степенот на безбедност и автоматизација на пумпата.

4.

Криогени центрифугални пумпи

Таквите пумпи главно се користат за полнење и транспорт на резервоари за складирање со криогени течности како што се течен кислород, течен азот, течен аргон и течност за ладење; главно единечна фаза, единечно вшмукување и директно поврзани центрифугални пумпи. 

5.

Повеќефазни криогени центрифугални пумпи

Таков тип на пумпа се користи за испорака и пренесување на LOX, LIN LAr, LNG или други криогени течности во висок притисок; како додаток, достапна е за вода, масло и други хемиски течности. Овие единици се повеќефазна центрифугална пумпа со структура на каскади. Според перформансите на неговите заптивки, може да се класифицира како потопена пумпа и пумпа за заптивање.


Контактирајте нѐ