< img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=571452903801938&ev=PageView&noscript=1" />
+ 86-10-64709959
EN
сите категории

Решение за инженерство на природен гас

Ти си тука : Дома>енергија>Решение за инженерство на природен гас

Контактирајте нѐ

Пекинг Синоклеански технологии Корп.

Адреса:

Wangjing SOHO, Chaoyang District, Пекинг, ПР Кина. Поштенски број 100102 XNUMX

Телефон:

+ 86-10-64709959

Е-пошта:

[заштитена по е-пошта] Погледнете повеќе +

Регасификација на ЛНГ

  • Опис

ОПИС

Типични дизајни на станицата SinoCleansky монтирана на лизгање 

1. Процес на лизгање на рецизификација на цилиндри со LNG

2. Процес на лизгање на LNG за лизгање

3. ЛНГ лизга за реказификација со процес на приколка

4. Стандарден процес на станица за рекасификација на LNG

5. Процес на лизгање на гориво за возило со L-CNG

6. Регасификација и регулирање на ЛНГ за лизгање (вклучуваат мерење и мирис)

1. Процес на лизгање на рецизификација на цилиндри со LNG

а) Група цилиндри за LNG: за раствор за пренос, складирање и снабдување со LNG.

б) LNG перипортална лизгалка: за LNG и BOG гас се склопуваат и се транспортираат до LNG гасификација на излезот.

в) ЛНГ излезна лизгачка гасификација: за гасификација на ЛНГ, комплексна топлина, регулатор на притисок, мерење, плус фаул, така што пост-гасификацијата на природниот гас е во согласност со барањата на корисникот константна, постојана температура, постојан притисок на излезот.   

2. Процес на лизгање на LNG за лизгање

а) Лизгач на резервоарот за складирање LNG: за складирање LNG и снабдување со течност, генерално купено или обезбедено директно од корисникот. (Хоризонталниот резервоар се испорачува со системи под притисок, вертикално складирање на резервоарот за складирање под притисок)

б) Истоварување на PBU лизгање: за зајакнување и постојан притисок кога цистерната со LNG истоварува течност, тогаш резервоарите за складирање LNG можат да ја достигнат нормалната разлика во притисокот на течноста, така што цистерни со LNG можат да наполнуваат наводнување.

в) ЛНГ излезна лизгачка гасификација: за гасификација на ТНГ, комплексна топлина, регулатор на притисок, мерење, плус фаул, така што пост-гасификацијата на природниот гас во согласност со барањата на корисникот да биде постојана, постојана температура, постојан притисок на излезот . Кога брзината на проток ≥1000Nm³ / h, се препорачува LNG испарувач да се цени одделно или темелно одделно на самото место.

3. ЛНГ лизга за реказификација со процес на приколка

а) Цистерни со LNG или контејнери со LNG: за транспорт на LNG, решение за снабдување со складирање.

б) Лизгање под притисок на цистерни со ТНГ: за зајакнување и постојан притисок кога танкерите ТНГ истоваруваат течност, така што кога ТНК-контејнерите или ЛНГ контејнерите ќе постигнат постојан притисок на излез на ТНГ во излезната гасификација на ТНГ.

в) ЛНГ излезна лизгачка гасификација: за гасификација на ТНГ, комплексна топлина, регулатор на притисок, мерење, плус фаул, така што пост-гасификацијата на природниот гас во согласност со барањата на корисникот да биде постојана, постојана температура, постојан притисок на излезот . Кога брзината на проток ≥1000Nm³ / h, се препорачува LNG испарувач да се цени одделно или темелно одделно на самото место.

4. Стандарден процес на станица за рекасификација на LNG

а) Лизга за истоварување: чекор по чекор и постојан притисок за течности за растоварување на цистерни со LNG, танкери за LNG да ја достигнат нормалата до разликата во притисокот во инфузијата на резервоарот за складирање со LNG, со функција за полнење на цистерни LNG.

б) Лизгање на резервоарот за складирање LNG: за складирање LNG и течност, генерално купена или обезбедена директно од корисникот, резервоарот доаѓа со производители на опрема за да обезбеди комплетни комплети опрема за притисок на резервоарот и рутирање на цевките.

в) ЛНГ излезна лизгачка гасификација: за гасификација на ЛНГ, филтер, регулатор на притисок, мерење, плус фаул, така што пост-гасификацијата на природниот гас е во согласност со барањата на корисникот константна, постојана температура, постојан притисок на излезот.

5. Процес на лизгање на гориво за возило со L-CNG

а) Лизгач на резервоарот за складирање LNG: за складирање LNG и снабдување со течност, генерално купено или обезбедено директно од корисникот. (Хоризонталниот резервоар се испорачува со системи под притисок, вертикално складирање на резервоарот за складирање под притисок)

б) Истоварување на PBU лизгање: за зајакнување и постојан притисок кога цистерната со LNG истоварува течност, тогаш резервоарите за складирање LNG можат да ја достигнат нормалната разлика во притисокот на течноста, така што цистерни со LNG можат да наполнуваат наводнување.

в) ЛНГ излезна лизгачка гасификација: за гасификација на ТНГ, комплексна топлина, регулатор на притисок, мерење, плус фаул, така што пост-гасификацијата на природниот гас во согласност со барањата на корисникот да биде постојана, постојана температура, постојан притисок на излезот . Кога брзината на проток ≥2000Nm³ / h, се препорачува LNG испарувач да се цени одделно или темелно одделно на самото место.

6. Преограничување и регулирање на ЛНГ пропадна

(вклучуваат мерење и миризливост)

 Работен притисок: 0.2-3.0MPa

 Капацитет на единечен испарувач: 100-100000Nm³ / H

 


Контактирајте нѐ