+ 86-10-64709959
EN

NA KONTAKTONI hetim Lajme & Ngjarje Qendra Burimore Karriera Blog

Të gjitha kategoritë

Njësia e Ndarjes së Ajrit ASU

Ti je ketu : home>Produkte>Njësia e Ndarjes së Ajrit ASU

Produkte

NA KONTAKTONI

Pekin Sinocleansky Technologies Corp

Adresa:

Wangjing SOHO, Chaoyang District, Pekin, PR China. Kodi Postar : 100102

Telefon:

+ 86-10-64709959

Email:

[email mbrojtur] Shiko më shumë +

Ndarja e ajrit të vogël dhe të mesëm

1. ASU e cila është projektuar me proces të presionit të ulët.

2. Eliminoi karakteristikën e konsumit të lartë të energjisë në dizajnet konvencionale.

3. Me standardet më të rrepta të shëndetit, sigurisë, mjedisit dhe cilësisë (HSEQ).

4. Teknologjitë më të fundit dhe dizajni i provuar për operacione të besueshme.

5. Portofoli ynë i shërbimeve përfshin mbështetjen e vazhdueshme operacionale, trajnimin e operatorit, mirëmbajtjen dhe riparimet, shërbimet e pjesëve të këmbimit, si dhe modifikimet dhe riparimet e impianteve.

 • Përshkrim

 • Specifikimet teknike

 • Packaging & Shipping

 • Raport & Certifikime

 • FAQ

PËRSHKRIMI

Njësitë e ndarjes së ajrit (ASU) prodhojnë oksigjen me pastërti të lartë, azot, argon dhe gazra të rralla përmes një kombinimi të pastrimit të adsorbimit, distilimit kriogjenik dhe kompresimit të brendshëm të produkteve me presion të lartë.

Ndarja e ajrit që plotësojnë standardet më të larta të cilësisë për prodhimin e lëngët ose të gaztë të gazrave teknikë duke përdorur procesin kriogjenik me teknologjinë e tabaka ose paketimit.

ka serinë e ASP dhe impianteve të lëngëzimit dhe të lëngshëm me procesin e bazuar në sitën molekulare që thith në temperaturë normale dhe zgjerim përforcues, zbatohet kulla strukturore e paketimit dhe argoni nxirret përmes korrigjimit të plotë pa hidrogjen dhe teknologji të procesit të brendshëm.

SinoCleansky ASU inovative e vogël, e cila ishte projektuar me proces me presion të ulët, eliminoi disavantazhin e konsumit të lartë të energjisë në modelet konvencionale.

imazh

imazh

Specifikimet teknike

Treguesit kryesorë teknikë të produkteve bimore të ndarjes së ajrit të vogël dhe të mesëm.

imazh

imazh

imazh

Packaging & Shipping

Gjithmonë sipas dizajnit përfundimisht për paketim në kontejnerë dhe transportim nga deti.

imazh

Raport & Certifikime

referim E-mail [email mbrojtur] për të marrë ekzemplarin më të detajuar të raportit të testit.


FAQ
 • 01
  1. Cilat janë avantazhet për ndarjen e ajrit SinoCleansky? Pls ilustrojnë më shumë rreth ASU.

  Eliminoi karakteristikën e konsumit të lartë të energjisë në dizajnet konvencionale. Ndarja e ajrit është procesi më i zakonshëm që përdoret për të nxjerrë një ose të gjithë përbërësit kryesorë të ajrit atmosferik. Tre komponentët kryesorë janë Azoti (78.1%), Oksigjeni (20.9%) dhe Argoni (.9%). Gazrat e mbetura në ajër janë në sasi të vogla dhe normalisht nuk janë rikuperuar. Në njësitë shumë të mëdha të ndarjes së ajrit (ASU) Neon, Xenon dhe Krypton rikuperohen në sasi të vogla. Ndarja kriogjenike e ajrit përdor pikat e ndryshme të kondensimit / vlimit të përbërësve të ajrit për të mundësuar ndarjen me distilim në temperaturat kriogjenike. Meqenëse ajri është një përzierje e thjeshtë, lëngëzimi dhe distilimi i ajrit siguron një proces për të ndarë me sukses Azotin, Oksigjenin dhe Argonin. Të gjithë ASU-të e përdorin këtë proces .;

  Në presionin atmosferik përbërësit kryesorë të ajror keni pikat e mëposhtme të kondensimit / vlimit:

  · Azoti -320.4 ° F

  · Oksigjeni -297.3 ° F

  · Argoni -302.5 ° F

  Meqenëse ajri është një përzierje e thjeshtë, lëngëzimi dhe distilimi i ajrit siguron një proces për të ndarë me sukses Azotin, Oksigjenin dhe Argonin. Të gjithë ASU-të e përdorin këtë proces .;
 • 02

  2. A është përshtatur për impiantin e ndarjes së ajrit? Cilat janë pajisjet kryesore në ASU?

  Po, SinoCleansky ofron produkte të personalizuara, prodhon produkte të personalizuara për përdoruesit dhe produkte të reja në treg.

  Komponentët bazë të njësisë themelore të ndarjes së ajrit (ASU)
  Kompresori kryesor i ajrit (MAC) MAC ngjesh ajrin atmosferik, përgjithësisht në 60-90 PSIG dhe e dorëzon atë në sistem. Këto kompresorë normalisht drejtohen nga motorët elektrikë. Janë siguruar ftohësit ndërmjet shkallëve për të hequr nxehtësinë e kompresimit midis secilës fazë të kompresorit, prej të cilave normalisht ka 2-3.
 • Pastrimi i pjesës së përparme

  ASU-të moderne përdorin një Njësi Prepurifier (PPU), e cila largon lagështinë, CO2 dhe shumicën e hidrokarbureve nga ajri. Lagështia dhe CO2 duhet të hiqen për të parandaluar krijimin e akullit dhe akullit të thatë më vonë gjatë procesit. Një PPU zakonisht përbëhet nga një ftohës për të ftohur ajrin në 40-55F, një ndarës i kondensatës për të hequr ujin e lirë dhe 2 enë të mbushura me tharëse dhe materialin e sitës mol, i cili thith ndotësit ndërsa lejon ajrin të kalojë përmes. Një shtrat është gjithmonë në linjë me procesin, ndërsa shtrati tjetër rigjenerohet me mbeturina të nxehta Azoti për të hequr ndotësit e grumbulluar. Shtretërit automatikisht ndërrohen çdo 5-8 orë. Ajri nga PPU është shumë afër lagështirës dhe pa CO2. Disa ASU të vjetër përdorin shkëmbyesit e nxehtësisë të kthyeshëm për të kryer pastrimin e pjesës së përparme. Këto sisteme përmbajnë shkëmbyes të veçantë të nxehtësisë kriogjenike që ngrijnë lagështinë dhe CO2, duke lejuar që ajri i pastër të rrjedhë në procesin e distilimit. Kalimet në shkëmbyesin e nxehtësisë ndërrohen çdo 3-10 minuta nga një seri valvulash fluturash dhe kontrolli. Një kalim largon ndotjet ndërsa tjetri rigjenerohet nga gazrat e mbeturinave që dalin. Megjithëse largimi i lagështisë dhe CO2 duke kthyer këmbyesit e nxehtësisë është ekonomik si në koston kapitale ashtu edhe në atë operative. 

  Kutia e ftohtë 

  Kutia e ftohtë përmban shkëmbyesit kriogjenikë të nxehtësisë, kolonat e distilimit dhe valvulat dhe tubacionet shoqëruese. Për shkak se pjesët e këtij sistemi janë shumë të ftohta, të gjithë përbërësit janë montuar brenda kutisë së ftohtë dhe më pas futen në izolim. Kutitë e ftohta mund të jenë drejtkëndëshe ose cilindrike dhe zakonisht janë të larta, disa mbi 200 ′ në varësi të kapacitetit dhe llojit të sistemit Argon. Kuti ftohëse moderne janë të mbushura me izolim të perlitit, i cili është i lehtë dhe i lehtë për t’u instaluar dhe hequr, kur është e nevojshme. Kuti të ftohta të vjetra mund të jenë të mbushura fort me lesh shkëmbi kriogjenik, i cili është i mbushur me dorë deri në 14 paund për këmbë kubike. Veryshtë shumë kohë për të instaluar dhe hequr. 

  expander 

  Të gjitha ASU-të përveç disa njësive shumë të vogla kanë zgjerues. Zgjeruesit sigurojnë ftohjen e kërkuar për të prodhuar lëngje në sistemin e kolonës së distilimit. Ajri, azoti ose mbeturinat Azoti ushqehet në zgjerues, duke bërë që rrota të kthehet dhe të transferojë energji në një kompresor, gjenerator ose frenë vaji. Ky transfer i energjisë bën që gazi të ftohet. Ndërsa procesi vazhdon, temperatura e daljes së zgjeruesit përfundimisht arrin temperaturën e dizajnit ndërsa ftoh sistemin e kolonës. 

  Sistemi i lëngshëm i argonit 

  Ekzistojnë 2 lloje të zakonshëm të sistemeve të lëngshme të Argonit. Shumë impiante nuk ofrojnë fare pajisje për ndarjen e Argonit. Në këto raste, shumica e Argonit thjesht del nga ASU me gazin e mbetur. Lloji i parë përdor një kolonë të papërpunuar Argon që përqendron Argonin në 2-3% përmbajtje O2 nga një furnizim nga kolona e presionit të ulët prej 88-92% O2. Ky Argon i papërpunuar nxehet dhe përzihet me Hidrogjen përpara se të hyjë në një reaktor katalitik, ku H2 dhe O2 bashkohen për të bërë ujë. Ky Argon i lagur më pas thahet dhe përsëri ftohet në temperatura kriogjenike, pas së cilës H2 dhe N2 hiqen, përkatësisht, në një kolonë ndarëse dhe distilimi. Sistemet Cryogenic Argon varen vetëm nga distilimi për pastrim. Meqenëse duhet një numër i madh tabaka ose paketimi për të ndarë Argonin nga Oksigjeni, këto kolona mund të jenë të gjatë mbi 200 metra të gjatë. Shumë impiante të reja përdorin sisteme kriogjenike të Argonit për të shmangur përdorimin e një kompresori Argon dhe Hidrogjeni në proces. E keqja është koha e gjatë e rikuperimit për të arritur pastërtinë pas fillimit ose shqetësimit të procesit, shumë herë në 48 orë ..

 • 03

  Po në lidhje me aplikimin dhe rezultatet për ndarjen e ajrit?

  Ndarja e ajrit të vogël dhe të mesëm për oksigjen, azot dhe argon.

  I gjithë produkti i gaztë
  Gjeneratorët e gazit në vend janë larg lloji më i zakonshëm i ASU. Këto bimë mund të prodhojnë vetëm oksigjen, oksigjen dhe azot ose oksigjen, azot dhe argon ose vetëm azot. Në të gjitha rastet, gazrat që nuk janë pastruar plotësisht përdoren për ftohje dhe shfryhen në atmosferë. Këto njësi e ndajnë ajrin në formë të lëngshme, por shfrytëzojnë ftohjen nga lëngjet përpara se të dalin nga kutia e ftohtë. Produktet dalin nga kutia e ftohtë në presion mjaft të ulët dhe në temperaturën e ambientit. Kompresorët e produkteve përdoren më pas për të rritur produktet në presionin e kërkuar të kokës. Në disa procese, produktet e lëngshme pompohen përmes shkëmbyesve kryesorë të nxehtësisë, ku ato ngrohen në temperaturën e ambientit në presionin e kërkuar. Gjeneratorët e gazit zakonisht prodhojnë midis 10-2000 tonë të shkurtër të produktit të kombinuar.

  Të gjithë produktin e lëngshëm
  Kjo normalisht konsiderohet si një fabrikë tregtare. I gjithë produkti i dëshiruar lëngëzohet për dërgesë në rimorkiot e transportit kriogjenik ose makinat hekurudhore. Në përgjithësi, këto njësi prodhojnë Oksigjen të lëngshëm (LOX), Azot të lëngshëm (LIN) dhe Argon të lëngshëm (LAR), megjithëse në disa zona të prodhimit të naftës / gazit ka vetëm ASU të azotit të lëngshëm të madh. Këto produkte dërgohen në depozitat kriogjenike në vendin e përdoruesve, ku ose ngrohen përsëri në një gaz para përdorimit ose përdoren si lëng. Në mënyrë tipike, përdoruesit e vetëm që përdorin produkte të lëngëta janë ngrirësit e ushqimit, kompanitë e shërbimeve të fushës së naftës ose procese të tjera që kërkojnë temperatura shumë të ftohta. Bimët e lëngshme zakonisht kanë madhësinë për të prodhuar nga 150 në 1000 tonë të shkurtër në ditë të produktit të kombinuar. Këto ASU kanë një seksion shtesë të pajisjeve të quajtur Njësia e lëngëzimit të azotit (NLU) për të siguruar ftohjen e nevojshme për lëngëzimin e të gjitha produkteve. NLU është përgjithësisht përdoruesi më i madh i energjisë deri tani në një ASU.

  Produkt i Kombinuar i Lëngut dhe Gazit

  Zakonisht quhen "impiante derrkuci", këto ASU prodhojnë kryesisht produkt të gaztë për përdorim në tubacion, por gjithashtu kanë NLU për të prodhuar produkte të lëngëta për t'u dërguar jashtë vendit. Bimët e kunjve zakonisht kanë madhësi prej 300 deri në 1000 tonë të shkurtër produkt të kombinuar.

  Për më shumë informacion, kontaktoni SinoCleansky sot


 • 04
  Po në lidhje me procesin e pajisjes së adsorbimit të presionit të ndryshueshëm?

  Impiantet e PSA bazohen në një proces të adsorbimit të presionit të vakumit të besueshëm, fleksibël dhe pa probleme (VPSA).

 • 05
  Cilat janë avantazhet për uzinën e azotit me pastërti të lartë?

  Ndërsa procesi i zgjerimit të rrjedhës së kthimit zotëron tipare të presionit të lartë të produkteve të azotit jashtë kullës pa asnjë ndikim në pastërtinë, dhe më pak investime një herë të pajisjeve të plota.

NA KONTAKTONI